Internationalisering

Är det dags att ta sig ut på nya marknader och hitta nya affärsmöjligheter utanför Sverige? Då finns det en del saker du bör förbereda dig på. Tillsammans skapar vi en plan för hur denna resa ska se ut. Jag hjälper dig att skapa förutsättningar för internationalisering genom bl a kunskap om regelverk, vad vi internt behöver för att kunna gå internationellt, identifiera marknader som är relevanta med mera.

Exempel på tidigare uppdrag

Kunden vill börja sälja till andra länder men har inte kunskap om internationell handel och dess regelverk. Vi började med en kort kurs inom området där vi pratade både handel inom som utanför EU. Därefter började vi med att se vilka interna kompetenser de kunde ha nytta av i denna satsning. Vi identifiera de första intressanta marknader att satsa på samt en strategi för etablering.


En annan kund inom textilbranschen skulle lägga sin produktion i Argentina och behövde hjälp med att förstå transport och regelverk inom internationell handel. Vi jobbade både utbildande som praktiskt med att skapa avtal med hjälp av tredje part och hjälpa kunden att förstå riskerna och möjligheterna med denna satsning.

Kurser

Ekonomi för icke ekonomer

Handledd online

Hållbarhet grundkurs

E-learning

Internationell Handel

E-learning
sv_SESwedish