Ekonomi för icke ekonomer

2,800.00 kr3,100.00 kr ex. moms

Handledd online och på plats

Vill du ha koll på hur företagets ekonomi egentligen ser ut och vad är det du tjänar pengar på? Vill du kunna ta emot företagets finansiella rapporter och känna dig trygg med att förstå vad alla siffror där egentligen visar? Då är vår kurs i ekonomi för icke-ekonomer det perfekta valet för dig!

Denna kurs är skapad för dig som i ditt arbete har behov av att kunna tolka resultat och balansrapport, bokslut, skapa en budgetprognos och kunna presentera företagets ekonomiska läge på ett enkelt sätt. Inga förkunskaper krävs i vare sig ekonomi eller bokföring.

08:00-12:00 – På plats i Malmö
15:00-19:00 – Via teams

Artikelnr: N/A Kategori:

Varför
Med hjälp av ekonomiska rapporter kan du lätt se hur det går för företaget och utifrån det styra företaget i rätt riktning. Denna kurs ger dig just den grundläggande kunskap du behöver för det arbete. Inga krångliga ekonomiska termer används, vi förklarar ekonomin på ett enkelt och lättbegripligt sätt. Förutom den teoretiska biten där vi förklarar de viktigaste begrepp och ekonomiska sammanhang går vi även igen hur de dagliga rutiner och arbetssätt påverkar lönsamheten.
Du kommer också att få lära dig hur att skapa budgetprognoser, hantera kassaflöde och hur du fattar investeringsbeslut baserade på ekonomiska data. Du kommer att upptäcka hur ekonomi påverkar beslutsfattande på alla nivåer inom en organisation och hur du kan skapa utrymme för bättre lönsamhet, nya investeringar och tillväxt.
Efter avslutad kurs kommer du att ha det självförtroende och kunskap som krävs för att känna dig bekväm med ekonomiska termer och rapporter. Du kommer att ha förståelse för hur ekonomi fungerar i ditt företag och vilken påverkan olika beslut och aktiviteter har på företagets  resultat.

Målgrupp
Egna företagare och andra som arbetar med administration och ekonomi och vill ha grundläggande företagsekonomiska kunskaper.

Innehåll
Resultat- och balansrapport
Intäkter och kostnader
Fasta och rörliga kostnader
Tillgångar och skulder
Periodiseringar, avskrivningar och årsbokslut
Budgetering
Prissättning
Nyckeltal
Likviditet
Företagets skatter

Bra att förbereda:

Ha med dina egna resultat och balansrapporter att arbeta med.

Avbokningsregler: Återbetalning av hela beloppet vid avbokning 48 h innan, senare avbokning kan flyttas till nytt datum.

Kursledare: Nedeljka Micic, företagsekonom och affärsrådgivare
Frågor: neda@progress4business.com

Jag ser fram emot att hjälpa dig att utveckla dina ekonomiska kunskaper så att du kan skapa mer lönsamhet i ditt företag!

Ytterligare information

Datum

2023-10-11, 2023-10-11, 2023-11-15, 2023-11-15

Tid

08:00-12:00, 15:00-19:00

Plats

Via Teams, På Plats i Malmö WTC Skeppsgatan 19

sv_SESwedish