Strategiarbete

En tydlig strategi och handlingsplan är en av de viktigaste aspekterna för framgång. Den underlättar både den interna och externa kommunikationen och visar vägen, för alla inom organisationen, om vart vi är på väg och hur vi ska nå våra mål. 

Jag hjälper gärna dig och ditt team att ta fram er målbild, vision och handlingsplan så att ni kan jobba på ett mer strukturerat sätt och ha en tydlig strategi med SMARTA och hållbara mål och visioner framåt.

Exempel på tidigare uppdrag

Kunden inom detaljhandel som varit verksam i många år ville jobba mer strategiskt internt så att ägarna kunde gå från det operativa till det mer strategiska arbetet.

Vi började med att skapa en ledningsgrupp med utvalda personer.

De fick en gemensam genomgång av vad en ledningsgrupp gör och tillsammans skapade vi deras årsplan och strategi för det kommande året. 

Det skapade en bättre arbetsklimat och arbetet utfördes mer effektivt eftersom alla visste vad de skulle göra och varför. Ägarna kunde ägna mer tid och att planera och leda arbetet istället för att släcka bränder.

Kunden inom tjänstesektorn växte fort och tappade tydligheten med vart de var på väg. Många personer sprang på samma bollar och ingen visste vad den andra gjorde. Vi genomförde en workshop och satte tydliga mål, handlingsplan och ansvarsområde samt mötesstruktur och parametrar att följa upp.

En lyckad strategi som hjälpte företaget och dess ledning att styra åt rätt riktning.

Vanliga frågor

Strategiarbete handlar om att skapa en långsiktig plan för hur ditt företag ska nå sina mål och positionera sig på marknaden.

Det hjälper dig att fatta välgrundade beslut, prioritera rätt initiativ och allokera resurser på ett effektivt sätt.

Utan en tydlig strategi kan det vara svårt att styra verksamheten mot hållbar tillväxt och framgång.

Kurser jag erbjuder