Ekonomi Mentor

Att ha en ekonomi mentor vid sin sida som egenföretagare är guld värt. Många överlåter allt som har med ekonomi att göra till sin redovisningskonsult, vilket är bra för den löpande bokföringen.

Men när det kommer till att fatta affärsmässiga beslut, är det du som behöver ha förståelse och kunskap om företagets ekonomi. Jag finns här för att hjälpa dig att ta kontroll över ditt företags ekonomi.

Som din mentor hjälper jag dig att:

  • Förstå ekonomiska samband och företagsekonomi.
  • Tolka ekonomiska rapporter och skapa budgetar.
  • Fatta snabbare och mer insiktsfulla beslut med hjälp av budgetprognoser och nyckeltal.


Varför En Ekonomi Mentor?

Genom att arbeta med mig får du:

Ökad Ekonomisk Förståelse: Vi arbetar tillsammans för att bygga din kunskap om ekonomiska termer, rapporter och verktyg som du behöver för att fatta beslut.

Skräddarsydd Rådgivning: Vi anpassar vårt arbete utifrån dina behov och önskemål, så att du kan fokusera på de områden som är viktigast för ditt företags framgång.

Trygghet i Ditt Företagande: Målet är att du ska känna dig säker och kompetent när det kommer till ekonomifrågor och beslut i ditt företag.

Steg-för-Steg Tillvägagångssätt

Vi går igenom din ekonomi steg för steg och bygger en struktur som fungerar för dig och ditt företag. Jag är med dig tills du känner dig säker och har tillräcklig kunskap för att självständigt hantera företagets ekonomi.

Pris och Bokning

Investera i din framtid som egenföretagare. Pris för ett års ekonomimentorskap ligger från 10,000 SEK exkl. moms beroende på ditt behov. Vi tar fram en plan för just dig och ditt företag och du får en mer konkret offert efter vårt första samtal.

Kontakta mig idag för att boka ett förutsättningslöst möte och diskutera hur vårt samarbete kan se ut. Låt oss tillsammans skapa en tryggare och mer lönsam framtid för ditt företag.

Exempel på tidigare uppdrag

Kund inom industrisektorn upptäckte att lönsamheten den senaste tiden har försämrats. Vi började med en gemensam genomgång av deras ekonomiavdelning och tittade på bla inköp, försäljning, konstruktion och produktion samt ekonomiavdelning.

På så sätt skapade vi en gemensam intern förståelse för hur varje avdelning och deras rutiner påverkar lönsamheten. Därefter räknade vi på företagets nyckeltal jämfört med konkurrenternas.

Tillsammans med ekonomiavdelningen tittade vi igenom deras prisuträkning och underlag för prissättning för att säkerställa att de har rätt underlag i systemet när offerter skall skickas och efterkalkyler tas fram.

Vi beställde en uppdatering av affärssystemet för att koppla ihop olika program som gav underlag för en del siffror som behövdes i olika processer.

Detta underlättade jobbet både för inköp, sälj och ekonomiavdelningen och ledningen fick mer relevanta underlag att titta på när viktiga beslut skulle fattas. Kunden anlitar mig vid behov tex när årsbudget skall tas fram och uppdatering av nyckeltal och prognoser framåt.

En kund i uppstarten behövde finansiering för att komma igång med sin e-handel. Tillsammans skapade vi både startbudget, kapitalbehov, alla underlag till banken inför en låneansökan och kunden fick genomgång av hur ekonomi i ett företag fungerar.

Ägare till en byggfirma fick genomgång av hans balans och resultaträkning för att förstå vart verksamheten tjänade pengar och vart de förlorade pengar. På så sätt kunde han känna sig trygg när han skulle ta in nya kunder, vilka kunder han skulle ta in och en trygghet i att tolka och förstå ekonomi i sitt företag.

Vanliga frågor

Jag kan hjälpa dig att identifiera kostnadsbesparingar, effektivisera dina finansiella processer och utveckla strategier för att öka intäkterna.

Genom att analysera din ekonomiska data kan jag som din ekonomi mentor ge dig insikter om vilka produkter eller tjänster som är mest lönsamma, samt hjälpa dig att skapa t ex en mer effektiv prissättningsstrategi.

Jag kan också ge råd om hur du kan optimera ditt kassaflöde och investera klokt för framtida tillväxt

Kurser jag erbjuder